23 november 2018

Nieuws december 2018: Aanschaf van uw auto.

Ik weet nog als de dag van gisteren het moment dat ik voor de eerste keer een auto kocht van mijn zuurverdiende en gespaarde geld. Je leeft er lang naar toe en hebt het ook echt als doel neergezet; ik wil een auto rijden van dit bedrag. Het budget is nog steeds bepalend in wat voor auto je rijdt.

Daarom is het ook super belangrijk dat je voor iedere cent die je betaald aan een auto, zo veel mogelijk kwaliteit en plezier terugkrijgt. Hoe ga je hierin te werk? Ga eerst bepalen wat je budget is om de auto te kopen. Ga je dit sparen, of is een lening hiervoor wenselijk? En wat gaat de auto je hierna kosten? Op de site dan de RDW kan je makkelijk zien wat de kosten zijn voor wegenbelasting. Op diverse auto-sites en aanbieders van (auto-)verzekeringen kan je terugvinden wat de premie is die je moet betalen voor een bepaald kenteken. Verzekering en wegenbelasting zijn de vaste kosten die iedere maand terugkomen, ook al rij je geen kilometer met de auto. En dan krijgen we te maken met de variabele kosten, zeg maar de kosten die gerelateerd zijn aan de kilometers die je maakt. Wil je een V6 aanschaffen met 300 PK die 1 op 6 rijdt, of een 3 cylinder met 75 PK die 1 op 20 rijdt? Dan praat je over een verschil van 20 cent per kilometer!!! Als je 10.000 kilometer per jaar rijdt scheelt dat dus 2000 Euro per jaar. Toegegeven…. Het rijdt wél leuker zo’n V6…..

En nog een tip, wil je een uitgebreide berekening krijgen wat een auto je kost? Kijk dan op de site van de ANWB (https://www.anwb.nl/auto/autokosten#/kenteken) , daar kan je op basis van je kenteken berekenen wat de auto je écht zou kosten. En dat is waarschijnlijk meer dan dat je zelf denkt, dus niet schrikken hiervan.

Goed, het bovenstaand heb je gelezen, je hebt genoeg gespaard of geleend en nu is het tijd om een auto aan te schaffen. En nu?

Er zijn veel plaatsen waar je auto’s die te koop zijn kan vinden. Online zijn dat Marktplaats.nl en het verzamelportaal Gaspedaal.nl die het meest bezocht worden. Het fijne van deze online auto-sites is dat je veel filters kan instellen. Hierdoor kan je auto’s uitsluiten die absoluut niet bij je passen maar er zullen ook auto’s voorbij kunnen komen waar je nooit aan gedacht hebt. Als je dan eenmaal de auto van je dromen hebt gevonden kan je deze “proberen” aan te schaffen en dan maar hopen dat deze nét zo mooi en goed is als dat de plaatjes en de tekst zeggen. Het lezen van de reviews van de verkopende partij is vaak net zo belangrijk als de auto zelf.

Wat ik als eigenaar van een autobedrijf steeds vaker meemaak dat ik een zogenaamde “zoekopdracht” krijg. Oftewel, ik krijg de vraag van een klant of ik een bepaald auto wil zoeken en aan deze klant wil verkopen. En ja, voor alle eerlijkheid, dan ga ik ook op internet zoeken. Maar door mijn netwerk en veel relaties heb ik een goed overzicht welke verkoper eerlijk is. Daarnaast zal ik zelf altijd de auto eerst goed beoordelen op zowel technisch als cosmetisch gebied. Ik sta namelijk achter mijn aanbod. En als de auto niet goed is zal ik het zelf eerst willen herstellen of zelfs overslaan en op zoek gaan naar een andere auto volgens de eisen van de klant. Voor de klant heeft dit het voordeel dat ik garantie kan geven op de auto, dat de klant geen verrassingen zal meemaken maar vooral dat wij beiden er een goed gevoel aan over houden. Want zo begon ik dit verhaal ook, het kopen van een auto moet een feestje zijn!

Designed by Maikel © 
map-markerphoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram