2 mei 2018

Nieuws mei 2018: Hoe gebruik ik mijn airco optimaal?

De temperaturen stijgen dus grote kans dat de airco in uw auto weer op volle toeren moet gaan draaien. En natuurlijk verwacht u van uw airco dat hij snel en goed koelt zonder nare luchtjes.

Maar een goede werking en goed gebruik van uw airco is niet alleen belangrijk in de zomer!

In de zomer zorgt het uiteraard voor goede verkoeling in uw auto, maar ook in de herfst winter en lente heeft het gebruik van uw airco veel voordelen.

Airco

Doordat de lucht uit uw airco veel droger is kunt u uw ruiten snel ontwasemen. Ook wordt het klimaat in uw auto in het algemeen veel droger waardoor u veel comfortabeler kunt rijden.

Maar er is nóg een voordeel! Voor de conditie van uw airco is het ook belangrijk deze zomer én winter te gebruiken. De circulatie van het koelmiddel met olie -want in uw aircosysteem zit ook wat olie!- zorgt nl voor een goede smering van uw compressor. Doordat de pakkingen en afdichtingen van de compressor dan niet uitdrogen voorkomt u lekkages en nog erger, onnodige kosten.

Wat kunt u (laten) doen om optimaal gebruik te kunnen blijven maken van uw airco.

Wat gebeurt er bij een airco-onderhoudsbeurt?
Als eerste wordt het systeem gekoppeld aan een machine die ervoor zorgt dat het hele aircosysteem wordt leeggehaald, vacumeren heet dat. Daarna worden de juiste hoeveelheden aircogas en olie weer aan het systeem toegevoegd. Mocht er een verdenking zijn van een lekkage, dan kan er fluor worden toegevoegd.

Met een speciale UV-lamp kan dan de eventuele lekkage ontdekt worden doordat de fluor ook ontsnapt. Hierdoor kan er doelgericht onderdelen vervangen worden die lekken. Uiteraard moet dit gedaan worden door monteurs die hiervoor opgeleid zijn en de juiste papieren hebben. Hier let de overheid streng op.

Designed by Maikel © 
map-markerphoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram